Veel appartementencomplexen zijn aan de buitenkant voorzien van een soort balkon dat helemaal doorloop van het eerste tot het laatste appartement. Je treedt binnen in het appartement door gebruik te maken van dit balkon. Deze balkons zal je alleen tegenkomen op de verdiepingen van een appartement, voor de begane grond kan je gewoon gebruik maken van het gewone asfalt. Om toegang te krijgen tot het balkon zal je dus eerst een trap moeten bewandelen. Niet iedereen is meer in staat om goed trap te lopen. Vandaar dat deze trappen voorzien zijn van een handregel.

Handregel op een balkon

Ook een balkon kan voorzien zijn van een handregel. Om niet zomaar van het balkon af te vallen, worden er vaak muurtjes aan de zijkant geplaatst. Op deze muurtjes kan eenvoudig een handregel gezet worden waar je je tijdens het wandelen op het balkon aan kan vasthouden. Handig als je wat slechter ter been bent of wanneer je balans probeert te houden met die zware boodschappentas in je rechterhand. Daarnaast vinden veel ontwerpers van appartementencomplexen een handregel ook mooi staan bij het design van het gebouw.

Boodschappen doen in de stad

Loop je dus regelmatig met zware boodschappen naar boven om je appartementencomplex te bereiken? Dan kan je niet alleen gebruik maken van een reling bij de trap, maar ook van een handregel op het muurtje van het balkon. Ten eerste is zo’n reling super handig en ten tweede staat het ook nog eens mooi. Meestal kan je als particulier niet zomaar een handregel kopen, maar moet je toestemming krijgen van de eigenaar van je appartement. Zo’n eigenaar beheert de appartementen en zorgt dat ze er piekfijn uit zien. Sommige eigenaren houden de appartementen het liefst allemaal identiek, maar er zijn ook eigenaren die de bewoners van de appartementen hun eigen gang laten gaan. In dat geval kan je makkelijk een handregel plaatsen. Meer weten over balkonhekken? Bekijk https://www.balkonhekken.info/.