Je hebt besloten om aan de slag te gaan als HRM interim. Nu heb je al op het gemiddelde tarief van een HRM interim gezocht, maar je weet nog steeds niet welk tarief je zelf het beste kunt hanteren. In dit artikel geven we je daarom twee tips voor het bepalen van je tarief als HRM interim.

Denk na over je onkosten en extra uren

Vaak vergeten freelancers de onkosten en de extra uren die ze maken. Ze bepalen dat ze graag 50 euro per uur willen verdienen en rekenen dit ook door aan de klant. Maar misschien heb je elke week wel 100 euro onkosten en werk je wekelijks 4 uur aan je administratie en het vinden van opdrachten. Dan moet je je tarief wat hoger stellen om uiteindelijk echt op 50 euro per uur uit te komen.

Houd rekening met de markt

Vaak hanteren freelancers veel verschillende prijzen en het is lastig om aan de hand hiervan je tarief te bepalen: Je kunt het beste berekenen wat je zelf nodig hebt en per uur wilt vangen. Toch is het wel goed om ook naar de markt te kijken. Zorg ervoor dat je niet de allerduurste bent, want dan is het lastiger om opdrachten te vinden.