waterdichting

In ons land is veel water. We leven immers deels onder de zeespiegel. Bovendien zijn regen en sneeuw niet zeldzaam in Nederland. Waterdichting is dan ook op sommige plekken en in sommige situaties absoluut onmisbaar. Maar hoe pak je zoiets aan en welke mogelijkheden zijn er?

Soorten waterdichting om toe te passen

Waterdichting vindt veel plaats in het dak, de zolder of de kelder van een woning. Er zijn heel veel verschillende manieren om waterschade op die plekken te voorkomen maar enkele van de meest voorkomende zijn:

  • Bitumineuze waterdichting voor het dak
  • Vloeibare waterdichting
  • EPDM waterdichting

Waterdichting van een huis begint vaak bij het dak omdat daar immers het meeste water terecht komt. Als het regent, moet je dak die lading water op kunnen vangen en daarvoor is het heel belangrijk dat alles goed dicht is en is afgewerkt. 

waterdichting

Bitumineuze waterdichting: hoe werkt dat?

Bij bitumineuze waterdichting zijn de dakbanen bekleed met bitumen. De membranen zijn bekleed met een dubbellaags systeem. Dankzij de flexibiliteit hiervan kunnen ze zich aanpassen aan de dakvorm. Daarnaast is deze vorm van waterdichting – mits door een expert uitgevoerd natuurlijk – vrij snel te plaatsen. Ideaal als je haast hebt, dus!