dibond laten bedrukken

Dibond is een plaat van 3 of 4 mm dik wat vooral uit kunststof bestaat met aan beiden zijden een laag aluminium. Het is een sterk product maar de aluminium laag juist erg flexibel waardoor het makkelijk om te buigen is. Omdat het zo flexibel is, is het ook breekbaarder. Je moet dus erg oppassen met het laten vallen en aanstoten van de plaat.Er zijn verschillende manieren om dibond laten bedrukken. Het eindresultaat ligt aan hoe je dibond bedrukt.

Waarvoor wordt dibond gebruikt?

Dibond is dus een erg flexibel materiaal en daardoor wordt het veel gebruikt voor het bedrukken van reclame, zuilen en zelfs voor je interieur, bijvoorbeeld een wand voor in de keuken. 

Bedrukken

Je kan dibond bedrukken met directe druk. Dit is te vergelijken met een printer. De inkt wordt dus rechtstreeks op het materiaal gedrukt. Dibond wordt ook vaak gebruikt voor bestickeren. Ze printen dan eerst de gewenste sticker uit en bedrukken die daarna op het gewenste product. Het is ook mogelijk om dibond te verven of coaten. Hiervoor is wel wat werk vooraf voor nodig. Omdat dibond een laagje aluminium heeft, is het dus erg glad. Voor het verven en coaten moet dit er dus eerst afgeschuurd worden. Dibond wordt ook gebruikt voor foto’s te bedrukken.