‘Een huidallergie’. Het woord zegt het al: een allergie van de huid. Dit kan zich op verschillende manieren uit. De meest voorkomende uitingen zijn bijvoorbeeld roodheid, jeuk en bultjes. Daarnaast kan het zijn dat de huid ook blaasjes krijgt of gaat schilferen. De oorzaak hoeft ook niet alleen te zijn dat je in contact ben gekomen met een bepaalde stof op de huid zelf, maar het kan ook zo zijn dat je deze stof hebt ingenomen of ingeademd wat weer kan leiden tot een uiting via de huid.

Verder op een huidallergie in

Het kan goed zijn dat je van de een op andere dag opeens een huidallergie ontwikkelt. Je afweersysteem heeft een bepaalde tolerantie tegen ingrediënten in producten. Als jij een huidallergie hebt ontwikkeld is deze tolerantie tegen een ingrediënt als het ware op. De meest voorkomende stoffen waarbij dit gebeurd zijn nikkel, rubber of bepaalde soorten zeep. Het is hierin dus belangrijk dat je deze stoffen probeert te vermijden. Het kan dan zo zijn dat de allergie helemaal weggaat.

Een huidallergie wordt ook wel een contacteczeem genoemd. Anders dan de erfelijke variant treedt zoals beschreven alleen op in geval van contact met een bepaalde stof waar jij niet tegen kan. Dit is gelukkig ook goed te behandelen met een eczeem zalf van IK Skin Perfection: https://www.ik-skinperfection.nl/producten/huidproblemen/eczeem.

Hoe ga je om met een huidallergie?

De beste manier van omgaan met een huidallergie is natuurlijk zo goed mogelijk voorkomen dat je in aanraking komt met de stof waar jij allergisch voor bent. Hierin moet je natuurlijk wel eerst specifiek weten wat deze stof is. Mocht je daar zelf niet goed uitkomen kan het handig zijn om specialistische hulp in te schakelen van een dermatoloog. Als je eenmaal weet wat de stof is kun je jezelf inlezen. Aan de hand van de hevigheid kun je goed inschatten wat je moet doen en is het handig om zeer een goede eczeem zalf in huis te hebben voor het geval dat https://www.ik-skinperfection.nl/producten/huidproblemen/eczeem.