Vakantie Groningen

De provincie Groningen ligt helemaal in het noorden van Nederland. Helaas is de provincie momenteel nog niet zo populair bij de meeste Nederlanders. Dit heeft vooral te maken met de afstand. Daarnaast kiezen veel Nederlanders liever voor een vakantie naar de kust, zoals in Zeeland. Echter, een vakantie Groningen kan ontzettend leuk zijn. De provincie kent vooral rust, maar daarnaast zou je er ook voor kunnen kiezen om naar de bruisende studentenstad Groningen te gaan.

De bruisende studentenstad

De stad Groningen staat bekend om haar studenten. Het voordeel van Groningen is dat de meeste studenten ervoor kiezen om de gehele week in de stad te verblijven en niet meer terug naar het ouderlijke huis te gaan. Hierdoor is er zowel doordeweeks als in het weekend een gezellige sfeer in de stad. Wanneer je tijdens een vakantie in Groningen wilt genieten van een lekker drankje op een gezellig terras, is dit dus zeker mogelijk. Bovendien is het voordeel van deze stad dat deze ook per trein goed bereikbaar is. 

Vakantie Groningen

De natuur tijdens een vakantie Groningen

Ben je van plan om naar de provincie Groningen te gaan, maar wil je vooral genieten van de natuur? Dan kun je ervoor kiezen om naar het Nationaal Park Lauwersmeer te gaan. Dit park is erg populair bij natuurliefhebbers. Daarnaast kiezen de meeste natuurliefhebbers ook voor een overnachting in het Nationale Park. Wanneer je wilt overnachten in het park kun je eens kijken bij de vakantieparken Natuurdorp en Landal.