luxe keukens

Wie kent het bekende liedje niet? “Een eigen huis, een plek onder de zon!” Een droomvilla als vakantiehuis is natuurlijk heerlijk, en helemaal als deze in de zon te vinden is. Maar wat komt er nu allemaal kijken bij zo’n vakantiehuis?

luxe keukens

Aankoop

Ten eerste moet je natuurlijk een huis zien te vinden. Dit kan soms best lastig zijn, Je moet een keuze maken voor de locatie en vervolgens moet daar ook maar net jouw droomhuis aangeboden worden. Het kan helpen om een lokale makelaar in de arm te nemen, zeker wanneer je een huis in het buitenland wilt kopen. Daar gelden vaak toch net even andere regels en werkt het bieden misschien ook wel heel anders dan je gewend bent.

Inrichting

Sommige villa’s zijn bij aankoop al voorzien van luxe keukens en badkamers, terwijl andere vakantiewoningen na aankoop nog wat opgeknapt moeten worden. Het is dan zaak om lokaal op zoek te gaan naar een goede specialist hiervoor. Zoek een winkel die specifiek luxe keukens of badkamers levert wanneer je deze in de woning zou willen plaatsen, zodat je zeker weet dat het bedrijf hierin gespecialiseerd is. Voor de inrichting van de woonkamer en de slaapkamer ga juist naar een meubelboulevard, waar je op zoek kunt gaan naar mooie meubels voor het huis. Houd daarbij alvast rekening met het doel van het huis: het is een vakantiewoning dus je hebt waarschijnlijk behoefte aan een heerlijke lounge chair, maar wat minder behoefte aan een kantoorinrichting.

Onderhoud

Een vakantiewoning moet ook onderhouden worden in de tijd dat je niet aanwezig bent. Je kunt hiervoor lokaal iemand inhuren. Dit kan een persoon zijn of een bedrijf. Die zal de woning dan verzorgen als jij er niet bent. Denk aan het schoonmaakwerk, het opknappen van eventuele problemen zoals een lekkage en bijvoorbeeld het onderhouden van een tuin en, als je deze hebt, een zwembad. Als je zelf bijna elke maand in het huis te vinden bent zal het niet noodzakelijk zijn om iemand in te huren voor het onderhoud, dan kun je deze klusjes ook zelf oppakken. Wel moet je je afvragen of je dat wel wilt: het is ten slotte je vakantie!