1 groendak

We hebben er tegenwoordig allemaal mee te maken, de energieprijzen blijven steeds maar stijgen en onze energie rekening wordt steeds maar duurder en duurder. We willen natuurlijk allemaal zo veel mogelijk dingen doen om deze rekening zo laag mogelijk te houden, en daarom zijn we steeds meer en meer bezig met het zuinig omgaan met energie. Dit kan je doen door kleine aanpassingen in en rond het huis, zoals je vorm van verlichting aanpassen, maar ook grotere aanpassingen zoals het aanschaffen van een groendak van groendaktotaal kunnen een heel groot verschil maken aan het einde van de rekening!

Kleine aanpassingen.

Kleine aanpassingen die je kan doen om ervoor te zorgen dat we zo veel mogelijk energie besparen zijn er genoeg! Je kan ervoor zorgen dat ons huis zo goed mogelijk geïsoleerd is, zodat je zo min mogelijk geld kwijt bent aan het verwarmen van je huis. Zorg bijvoorbeeld dat spleten en kieren in je huis gedicht zijn! Ook met het vervangen van je verlichting naar led verlichting kan al een groot verschil maken. Daarnaast is het ook een goed idee om te zorgen dat je altijd je licht uitzet als je een kamer verlaat en dat je de verwarming niet onnodig aan laat staan.

Grote aanpassingen.

Als je groter wil uitpakken om je energieverbruik zo laag mogelijk te houden zijn er ook genoeg opties! Je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je huishoudelijke apparaten te vervangen voor uitvoeringen die minder energie verbruiken, denk hierbij bijvoorbeeld aan een koelkast, een wasmachine of een vaatwasser. Een andere manier waarbij om je energieverbruik naar beneden te krijgen is door een groen dak aan te schaffen, dit zorgt voor een goede isolatie en ziet er ook nog eens leuk uit! Al met al genoeg opties dus om ervoor te zorgen dat jij aan het einde van die rekening zo veel mogelijk geld bespaart om andere leuke dingen mee te doen!