Techniek

Om de wielnaven van je auto vast te kunnen zetten, is het gebruik van wielnaafmoeren noodzakelijk. Voorheen werd vaak gedacht, dat dergelijke onderdelen bij een autogarage besteld en geplaatst moeten worden. Dit is echter niet juist! Er zijn verschillende webwinkels waar je onderdelen als deze kunt bestellen. Vaak heb je de onderdelen al binnen enkele werkdagen in huis. Je kunt de losse onderdelen meenemen naar je vaste garage, om ze hier in je auto te laten plaatsen. Dit heeft twee belangrijke voordelen. Allereerst zal het proces sneller verlopen, doordat je niet hoeft te wachten tot onderdelen bij de garage bezorgd worden. Ten tweede is het goedkoper om onderdelen zelf te bestellen. De garage kan hier geen marge meer over rekenen.

Gebruik van de wielnaafmoeren in je auto

Technisch

De wielnaafmoeren worden, zoals de naam al doet vermoeden, gebruikt om de wielnaven vast te zetten. Het bevestigen van de wielnaven is een relatief makkelijke klus, die je uit kunt voeren aan de hand van online filmpjes. In deze filmpjes wordt stapsgewijs toegelicht hoe de montage van de wielnaven in z’n werk gaat. Je kunt natuurlijk ook een goede, technische vriend vragen om je hierbij te helpen. Vaak is enige kennis over en ervaring in het onderhouden van auto’s een voordeel.

Wielnaven bestaan uit verschillende componenten

Wiel

Tegenwoordig worden verschillende onderdelen aan de wielnaaf toegevoegd. Denk bijvoorbeeld aan de ABS-sensoren, de wiellager, enzovoorts. Op deze manier kun je diverse elementen van de auto in een keer onderhouden. Daar waar deze onderdelen voorheen vaak los van elkaar vervangen moesten worden. Een nadeel hiervan is, is dat de kosten hoger kunnen zijn als slechts een element van de wielnaaf aan vervanging toe is. Je kunt ze immers niet los van elkaar vernieuwen. Welke onderdelen in jouw auto zijn toe aan vervanging? Kijk goed naar het model onderdeel wat je online bestelt. Je wilt er zeker van zijn dat deze past.