online houthandel

Hout laten bezorgen is niets nieuws. Al van oudsher kwam de leverancier bouwmateriaal afleveren bij de bouwplaats, dus voordat internet bestond werd er al hout bezorgd. Hout bestellen gaat nu niet meer telefonisch, maar eenvoudig bij de online houthandel. Je weet wat je wil maken, dus je weet ook wat je daarvoor nodig hebt.

online houthandel

De kwaliteit hoef je niet te voelen

Schoenen moet je passen, voedsel wil je keuren, maar hout kun je ongezien kopen. Bijvoorbeeld een plaat multiplex van 18 mm dik hoef je niet aan te trekken of te zien hoe het erbij ligt, dat is altijd goed. Toch zie je mensen nog weleens op een onhandige manier hout halen, dan komen ze van de bouwmarkt met wat ribben in de auto, deze liggen dan van de hoedenplank door een raam van het portier aan de passagierszijde. Met een plaid proberen ze dan krassen te voorkomen wat niet altijd lukt. Het is zo’n moment dat je kan gaan twijfelen, moet ik die doe-het-zelver instructies gaan geven hoe hij of zij eenvoudig via een online houthandel de ribben kan laten bezorgen?

Een houtstaat maken is heel klassiek

Het boodschappenbriefje voor de houthandel heet de houtstaat. Het wordt op scholen gebruikt als rekenoefening, hoeveel materiaal gaat er in een houten constructie? Een tafel met vier poten van 90 centimeter lang kun je maken uit een rib van 360 meter lang. Maar dan is het nog geen tafel, op die vier poten moet een blad. Zo kan een leerling precies uitrekenen hoeveel hout van welke dikte of kopmaat in het bouwwerk gaat, en dat briefje heet een houtstaat. Zo eenvoudig als deze rekenoefening maak jij een order voor de houthandel en de bestelling doe je via internet. Geen gedoe met een aanhangwagen huren en naar de bouwmarkt gaan, net zoals professionele bouwbedrijven en meubelmakerijen laat je het materiaal bezorgen. De houthandel geeft de prijzen dubbel weer, bijvoorbeeld de prijs van een plaat hout en dan los de prijs per vierkante meter zodat je eenvoudig kan vergelijken. Bestel het hout online.