Dakkoepel

In het assortiment heb je natuurlijk een standaard uitvoering van een dakkoepel, wil je een koepel zelf samenstellen dan is dit ook mogelijk. Het is een persoonlijke keuze als je voor een vierkant of rond model kiest, ook de vorm van de uitbouw kan hierin beslissend zijn. Waar vroeger een koepel met een hoge kap in was, wordt de vlakke koepel de laatste jaren ook steeds populairder. Met name bij moderne woningen wordende koepels steeds vaker geplaatst. 

Dakkoepel

Verschil in prijzen

De prijs van een dakkoepel hangt in de meeste gevallen af van de materialen, en het formaat van de koepel. Acrylaat is in de volksmond beter bekend als plexiglas, dit materiaal is zeer sterk en vele malen sterker als glas. Het zal niet snel breken, polycarbonaat is nog sterker maar is wel duurder in de aanschaf. Acrylaat is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, transparant maar je kunt ook kiezen voor een melkwitte uitvoering. Vaak geeft dit een wat meer luxe uitstraling aan de koepel, en voor de privacy heeft en witte koepel ook een gunstig effect.

Glazen koepel

Een dakkoepel van glas is de elegantste oplossing van alle koepels, ondanks dat de koepel het minst sterk is zijn de prijzen van deze uitvoering het hoogst. Bij een koepel van glas kun je ook kiezen uit een vlakke uitvoering, of een licht gebogen model. Isolerend glas is geen overbodige luxe, zou je dit niet gebruiken dan gaat er in de winter veel warmte verloren door het glas. In de zomer komt er ook warmte binnen, daarom wordt er vaak gekozen voor thermisch glas.