Bij een cire beton badkamer wordt beton cire gebruikt. Maar wat is beton cire eigenlijk? Beton cire komt oorspronkelijk uit Frankrijk en wordt ook wel gewaxt beton of geweven beton genoemd. Beton cire bestaat uit cement, verschillende mineralen en kunstharsen. In dunne lagen wordt het beton aangebracht. Doordat het beton in dunne lagen wordt aangebracht, droogt het beton sneller. Vaak wordt het beton cire op een wand of vloer aangebracht, hierdoor ontstaat het industriële betonlook effect. Door het eenvoudige gebruik van beton cire, is het nu erg populair geworden bij doe-het-zelvers en professionals. Met beton cire kan je tegenwoordig elke ruimte omtoveren. Van badkamers tot trappenhuizen!

Beton Cire maken is moeilijk? Gewoon zelf klussen!

Klinkt het woord ‘beton cire’ je gek in de oren of heb je totaal geen ervaring met beton cire? Geen paniek! Een cire beton badkamer maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Het belangrijkste is dat je zorgt voor een egale ondergrond en je eigen stijl hebt. Als je nog een paar producten koopt die je nodig hebt voor het gebruik van beton cire, dan ben je al een heel eind. Als een beton cire aanrechtblad gaat maken dan is het goed om te weten om te beginnen met een primer. De keuken komt regelmatig in contact met water, dus het aanrechtblad moet waterdicht worden. De primer geeft een extra laag. Als laatste gaat er een toplaag op, dit zorgt ervoor dat het aanrechtblad super sterk wordt en dat er geen water meer doorheen kan.

Beton cire maken haalt het beste in je naar boven

Met een beton cire aanrechtblad val je zeker op en maak je al je vrienden en familie jaloers. De kosten om zelf een beton cire aanrechtblad te maken zijn laag. Dus als je een doe-het-zelver bent dan kan je, met de juiste producten natuurlijk, een unieke cire beton badkamer maken. Veel ervaring is er niet voor nodig. Gewoon de gebruiksaanwijzing volgen, dan kom je al een heel eind. Een beton cire aanrechtblad is een uitdagende en creatieve activiteit, maar ook erg leuk. Je kan het aanrechtblad helemaal je eigen maken. Ook is het aanbrengen van de beton cire niet al te moeilijk.