De zomer is weer voorbij. De vliegtickets en overnachtingen hebben we allemaal weer gehad. Nu de zomer voorbij is, is de kerst weer in zicht en ga je wellicht op wintersport. Een creditkaart blijkt erg handig te zijn op plekken waar je pinpas je in de steek laat.

Er zitten heel veel voordelen aan de creditcard. In dit artikel zullen we er daar een paar van bespreken.

Nood

Wanneer er nood aan de man is en je hebt snel geld nodig, dan is een creditcard erg handig. De creditcard biedt in zulke situaties een stukje zekerheid. Wellicht gaat je pinpas kapot, wordt gestolen of wordt hij niet toegestaan als betaalmiddel. Daarnaast zijn je aankopen met een creditcard verzekerd tot ze bij je thuis zijn. Als er onderweg iets gebeurt met het pakketje dan krijg je gewoon je geld terug. Daarnaast krijg je met de ABN creditcard zelfs meer garantie op je producten. Ga naar de website voor meer informatie over deze garantie.

Voordelen zonder risico

Er zijn eigenlijk helemaal geen risico’s aan de creditcard. Je creditcard heeft een limiet van uitgave en je kunt deze uitgave online volgen zodat je precies weet wat je nog moet terugbetalen. Daarnaast denken mensen dat een creditcard hartstikke duur is, maar ook dat valt mee. Bij ABN AMRO bijvoorbeeld heb je er al een voor €14 per jaar (dit betreft de ABN AMRO Studenten Card). Uiteraard kan je het zo duur maken als je zelf wilt. Een andere goedkope optie is de reguliere ABN AMRO Credit Card voor €22,42 per jaar.. Je kan een upgrade doen naar de ABN AMRO Gold Card voor €55,13 per jaar.