vca certificaat

Er zijn steeds meer beroepen waarin wordt gevraagd om een vca certificaat. De vca is een certificaat dat je kunt behalen om aan te tonen dat je veilig kunt werken. Het is meer dan alleen een checklist, in tegenstelling tot wat de afkorting doet vermoeden. Het is een veelzijdig en uitgebreid programma dat jou en je bedrijf helpt om veilig en gezond en milieuvriendelijk te werken, met als doel om het aantal ongevallen te verminderen.

vca certificaat

Veiligheid voorop

Er zijn nu eenmaal een aantal sectoren waarin eigenlijk elke dag wel gevaar dreigt, in welke vorm dan ook. Dat geldt onder andere voor de bouw. Je kunt aardige ongelukken maken met misschien wel blijvend letsel als je niet oppast. Daarvoor is de vca in het leven geroepen: zo kun je aantonen dat iedereen binnen het bedrijf de juiste kennis heeft over veilig werken.

Als zelfstandige

Wanneer je als zelfstandige werkt, dan kun je het behalen van je vca natuurlijk niet via een werkgever laten regelen. Je kunt er dan wel voor kiezen om het alsnog zelf te halen en het af te schrijven op je belastingen. Het vca certificaat kan je namelijk echt nieuwe opdrachten gaan opleveren.