Veel mensen die op hele dagen op kantoor werken, krijgen uiteindelijk te maken met rugklachten. Dit heeft te maken met de houding die zij de hele dag aanhouden tijdens het werken. Er zijn verschillende opties mogelijk om rugklachten te voorkomen. In dit artikel leg ik verschillende tips uit om rugklachten te voorkomen. 

Kantoorinrichting

Om eventuele rugklachten of andere klachten te voorkomen, is het belangrijk om te kiezen voor een ergonomische kantoorinrichting. Bij een ergonomische kantoorinrichting is het belangrijk om een goede bureaustoel aan te schaffen.Een goed voorbeeld hiervan is een ergonomische bureaustoel. Zo’n stoel kun je helemaal aanpassen aan jouw lichaam. Op deze manier kun je rugklachten voorkomen. 

Zit-sta werkplek

Het is algemeen bekend dat te lang zitten niet goed is voor je gezondheid. Het is belangrijk voor de mens om regelmatig op te staan en om te bewegen. Tegenwoordig zijn er allerlei verschillende mogelijkheden om dit te realiseren. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een zit-sta werkplek. Hierbij is het mogelijk om zitten en staan te combineren. Het zal er misschien een beetje gek uitzien als je staand aan het werk bent, maar je zult uiteindelijk zien dat het eventuele gezondheidsklachten voorkomt. 

Tips

Er is eerder al aangegeven dat bewegen belangrijk is voor de gezondheid. Zorg ervoor dat je tijdens je pauze even naar buiten gaat om een stukje te wandelen of om te fietsen. Het is namelijk niet alleen gezond om meer te bewegen, maar ook om een frisse neus te halen. Als je een langere pauze hebt, kun je er ook voor kiezen om ergens te gaan sporten of om een spelletje te spelen met collega’s.