Een walkie talkie wordt ook wel een portofoon genoemd. Het is een draagbaar toestel voor het zenden en ontvangen van informatie. Hulpdiensten maken hier veelvuldig gebruik van, maar dit zijn meestal de wat meer geavanceerde portofoons, waarvoor een vergunning nodig is. Er zijn ook eenvoudige portofoons (walkie talkies) die je als particulier zonder vergunning mag aanschaffen en gebruiken. Daar hebben we het nu over in dit artikel.

Waarom een walkie talkie?

Een walkie talkie gebruik je om met elkaar te kunnen communiceren zonder netwerk. Dit is mogelijk over een beperkte afstand. Denk bijvoorbeeld aan bedrijfshulp- verlening (BHV) of aan een groep motorrijders die contact willen houden, maar ook in de Horeca is een walkie talkie soms handig. Rijschoolhouders maken er ook gebruik van.

Het bereik van een vergunningsvrije walkie talkie

De leveranciers beweren soms dat het bereik tien kilometer is, maar dat is lang niet altijd waar. Het bereik van een vergunningsvrije walkie talkie is in stedelijk gebied een paar straten en in open gebied variërend van vijfhonderd meter tot enkele kilometers.

Waar koop ik een walkie talkie?

Bij firecom heb je de keuze uit een groot aantal walkie talkies met accessoires. Dit zijn eenvoudige, gebruikersvriendelijke portofoons waarvoor geen vergunning nodig is. Firecom verkoopt walkie talkies van verschillende merken, zoals Motorola of Kenwood. Kijk voor het aanbod hier.

Over Firecom

Firecom is gevestigd in Lekkerkerk, op de Randweg 10. Firecom heeft zich gespecialiseerd in portofoons en toebehoren.

Voor advies, bel 085-4011980 (08:00 uur – 18:00 uur) of mail naar info@firecom.nl. Op hun website kan je ook een contactformulier invullen met vragen of opmerkingen. Ga hiervoor naar hun contactpagina.