Ik doe al een tijd aan mindfulness mediteren, oftewel aandachtstraining. Sinds ik me met deze vorm van mediteren bezig hou, kan ik wel zeggen dat ik me stukken beter voel. Voorheen kon ik me altijd druk maken om niets, tegenwoordig heb ik geleerd om hier afstand van te nemen en het ook op een positieve manier te bekijken. Zelf was ik er nooit opgekomen om aan deze manier van mediteren deel te nemen, was daar niet echt een voorstander van, maar nu ik een paar lessen heb gehad, en hier duidelijk de voordelen van heb gezien weet ik wel beter. Zal dan ook nooit meer over iets oordelen als ik het niet eerst heb uitgeprobeerd. Maar ja dat was dus voordat ik de cursus was begonnen, zag toen alleen maar de negatieve dingen. Tegenwoordig zie ik eerst de positieve dingen, en probeer ik van de negatieve dingen meer afstand te nemen. Kan wel zeggen dat ik door het mediteren een heel ander mens ben geworden, maak me niet meer zo druk over dingen. Kijk eerst of ik hier een oplossing voor kan vinden, kan me daarna altijd nog druk maken, maar gelukkig is dat tegenwoordig niet meer nodig, weet nu hoe ik afstand van bepaalde zaken kan nemen.  nl-kaart-klein-klik-hier100x